Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya program och programledare i Sveriges Radio

Publicerat torsdag 11 januari 2007 kl 11.33
1 av 4
Susanne Ljung
2 av 4
3 av 4
Åke Pettersson
4 av 4

Guppig barnradio med Elin Ek, nyfiken moderadio med Susanne Ljung, svängig dansradio med Ola Håkansson och seriös skojradio med Anders Johansson och Patrik Ehrnst. Det är några av de nya program och programledare som dyker upp i Sveriges Radio när de nya tablåerna startar nu i januari. Dessutom Tengby, Birro och Wollter i P4:s klassiker Karlavagnen, tvättäkta folkradio i P3 med Jesper Rönndahl, smart ekonomi i P1 med Åsa Avdic och alpint i Radiosporten.

I P1 är de nya programmen som följer:

Annika Lantz tillbaka i etern med Lantz i P1
Premiär måndag 12/2
P1 måndag-torsdag kl 15.03, repris med ”det bästa av”, i P4 sön kl 21.03
Efter en tid då radion varit stillsammare, är Annika Lantz tillbaka med fullt artilleri och debuterar i P1 måndagen den 12 februari. Lantz i P1 - med rätt att tolka aktuella händelser efter egen skalle.

Lindau i P1
P1 måndag-torsdag kl 15.03, repris med ”det bästa av”, i P4 sön kl 21.03
Aktualitetsprogrammet Lindau i P1 sänder i väntan på Lantz.
29/1 skulle Annika Lantz ha startat sitt nya program i P1 men på grund av sjukdom skjuts nu debuten fram.

Jesper Lindau är en av P1: s mest kända programledare, reportrar och producenter. Han började 2002 på Kulturnytt efter att ha varit grävande kulturpolitisk reporter och utrikesreporter bland annat på Aftonbladet. Han har också jobbat på P1 Morgon, Studio ett, God morgon världen, P1 Granskar, varit sommarkorrespondent i Moskva och är hemmahörande på Ekot. Från måndagen den 29 januari är han aktuell med Lindau i P1, ett pratprogram som förbehåller sig rätten att tolka aktualiteter efter eget perspektiv.

Mitt i musiken
P1 måndag till fredag kl 14:50 - 15.00, fredagar 14:45 - 15:00
Mitt i musiken är ett sedan tidigare etablerat nyhetsprogram i P2 som under 2007 kommer att möta nya lyssnare även i P1. I programmet speglas det svenska och internationella musiklivet inom konstmusik, folkmusik och jazz med intervjuer, reportage och recensioner. Andreas Lindahl är en välkänd profil som fortsätter som programledare.

Dagens Eko Kvart i fyra
P1 måndag till fredag kl 15:45 - 15:55
Nästa år får P1:s lyssnarna chansen att höra de senaste svenska och internationella nyheterna redan kvart i fyra. En timme senare kommer Dagens Eko kvart i fem som vanligt.

Summerat
P1 måndag, fredag kl 22.13 – 22.55
I Summerat bjuds lyssnarna på dagens bästa bitar ur aktualitetsprogram som Ring P1 och Studio Ett. Dessutom får vi ta del av Sveriges Radios lokala kanalers aktualitetsprogram.

Plånboken
P1 onsdagar kl 10.03-11.00, med start 31 januari.
- Åsa Avdic guidar i konsumentdjungeln
Hur ska pengarna räcka? Vad är bästa köpet? Under ledning av programledare Åsa Avdic får radiolyssnarna svaren i P1:s nya program om hushållsekonomi och konsumentfrågor - Plånboken.

Med Plånboken gör Åsa Avdic P1-debut, men hennes programledarvana är stor då hon tidigare lett radioprogram som Ketchup i P3 och P4 Extra. Åsa har även varit programledare för bland annat Packat och klart i TV4 och Tigermuren i SVT.

På ett handfast sätt hugger Plånboken sig fram i konsumentdjungeln och hjälper lyssnarna att hålla koll på såväl vardagsekonomin som lagar, lån, sparande och försäkringar. Konsumentfrågor blandas med tester och matnyttiga tips, och varje vecka uppdateras lyssnarna om nya lagar och avtal som påverkar hushållsekonomin.
Dessutom fortsätter P1:s privatekonomiska expert Anders Andersson att reda ut frågor och ge tips.
Programmet produceras av produktionsbolaget SMTRadio.

Tendens Vård
P1 onsdag kl 11.03 – 11.35
Programmet Tendens kommer på onsdagar att spegla och skildra tillståndet inom vården i Sverige. Genomarbetade reportage där människor får tala till punkt varvas med diskussioner och granskning.
 

Stil - fantasifullt modemagasin med Susanne Ljung
P1 fredagar kl 10.03-11.00, med start 2 februari
Stil är namnet på P1:s nya modeprogram som kommer att ledas av Susanne Ljung, en av Sveriges ledande skribenter inom mode, trender och annan populärkultur.

Stil handlar om smink, mode, relationer och inredning och riktar sig till såväl modeintresserade som de som tycker att mode och livsstil är trams. Varje program kretsar kring en känd person som redaktionen utgått från på ett eller annat sätt när de gjort reportage, bokat gäster eller skrivit krönikor.

Programmets ambition är att göra reportage som lyssnarna inte hittar någon annanstans i Sveriges Radio. Det kan handla om de hemliga makthavarna bakom parfymindustrin eller vad som driver en kvinna att skriva över 1000 brev till designern Marc Jacobs utan att få svar tillbaka.

Susanne Ljung har skrivit om musik, film, resor och mode sedan 1980-talet i bland annat Expressen och Damernas Värld, som hon även var chefredaktör för. Hon var dessutom en av de första spanarna i radioprogrammet Metropol och hon är fortfarande flitig krönikör i Dagens Industri Weekend.

Utöver Susanne består Stils redaktion av Anna Åkerlund (Flipper i P3) Marie Birde (Darling, Livraison) Danjel Lindberg Nam och Roger Wilson.
Programmet produceras av produktionsbolaget Filt.

Svenska nöjen
P1 fredag kl 11.03 – 11.35
Ännu en nöjeshistorisk djupdykning producerad av Staffan Schöier och Stefan Wermelin som tidigare gjort radioserierna Livet är en fest och The Svenska Ord Story. I Svenska nöjen knäpper de upp allsköns revykungar och andra primadonnor, från förr och framåt.

Jonas val
P1 lördag kl 07.30 - 09.00
Tv-profilen och författaren Jonas Leksell radiodebuterar i P1 med det nya relationsprogrammet Jonas val. I Jonas val angriper Jonas relationsfrågor efter sina egna erfarenheter. Relationer i alla former står i fokus och i varje program presenteras ett val som ska avgöras.

– Vi vill göra ett program som är underhållande, tänkvärt och klokt men ändå lite fartigt och som erbjuder lyssnaren möjligheter och lösningar, säger Jonas.

Medierna
P1 lördag kl 11.03 – 11.35
Medier skildrar och granskar det som sker i medierna i vid bemärkelse. Det bygger på aktuella händelser och består av raka reportage och intervjuer.
Petter Ljunggren som tidigare gjort reportage för Studio Ett, Kaliber och Front i P3, debuterar som programledare.

Publicerat
P1 lördag kl 15.35 – 15.55
Det andra programmet om medier i P1 heter Publicerat och leds av Åke Pettersson, som tidigare var programledare för Vår grundade mening. I Publicerat för han direktsända samtal om aktuella mediehändelser med initierade gäster.

svea kultur
P1 lördag kl 12.05 – 12.30
svea kultur kommer att bevaka flera levande kulturscener runt om i Sverige. Programmet handlar så väl om konst och litteratur som film och musik.

Utblick världen
P1 lördag kl 18.40 – 19.00
I Utblick världen sammanfattar programledare Carlos Garat veckans bästa utrikesreportage. Programmet baseras på reportage från Sveriges Radios korrespondenter och utrikesreportrar runtom i världen.

MANNEN
P1 söndag kl 13.05, 14 januari - 11 februari
Undersöker människan bakom normen. I fem program får vi höra män berätta om att förlora kontakten med sina barn, om hur det känns när längtan efter sex blir det viktigaste i livet, om våldets inflytande i mäns liv och varför män håller på att jobba ihjäl sig. .

Naturresurs
Om genetikens och växtförädlingens historia under 1900-talet. Sex söndagar med start 18 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".