Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig kvalitet på älgkött

Publicerat torsdag 30 november 2006 kl 09.56

Omkring tre fjärdedelar av det älgkött som säljs har för höga bakteriehalter, det visar en ny studie av Livsmedelsverket, enligt en artikel i Uppsala nya tidning.

En del av köttet hade så höga halter av bakterier att det bedömdes vara otjänligt. Den vanligaste orsaken var för hög halt av e-kolibakterier.

Den typen av bakterier oskadliggörs om köttet hettas upp till 70-75 grader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".