Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pojk-klassen i Fjugesta blir kvar

Publicerat måndag 7 oktober 2002 kl 15.02
Pojkklassen för sexåringar på Tulpanens skola i Fjugesta kommer att vara kvar i två år, det har barn och utbildningsnämnden i Lekebergs kommun nu beslutat.
Som Sveriges Radio Örebro berättade i fredags så kräver flera föräldrar att de tre förskoleklasserna görs om innan barnen börjar i första klass, men kommunen har nu alltså beslutat att ha kvar klasserna tills barnen börjar tvåan. Anledningen till att det finns en ren pojkklass i Fjugesta är att det finns dubbelt så många pojkar som flickor bland sexåringarna, och rektor och personal anser att det blir för få flickor i varje klass om de ska delas upp på tre klasser. Nu är det lika många pojkar som flickor i två av klasserna, och bara pojkar i den tredje.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.