Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Världsunik förbränning i Karlskoga

Publicerat fredag 18 oktober 2002 kl 18.40
Karlskoga kraftvärmeverk är först i världen med att använda slaktavfall, så kallad biomal, som bränsle för att utvinna energi i kommersiell skala. Det handlar om självdöda djur och restprodukter från slakterier som ska förbrännas i kraftanläggningen i Björkborn.
Efter två mindre försök påbörjas i november en längre försöksperiod med djuravfallsförbränning som sedan ska värma vatten och bostäder i Karlskoga. Karlskoga Energi och Miljö har fått tillstånd från länsstyrelsen och jordbruksverket att prova kadaverbränningen under driftsäsongen november till april, och två lastbilar per dygn med restprodukter kommer nu att förbrännas i värmeverket. Sedan ska försöket utvärderas och därefter ska man ta ställning till om detta blir en permanent lösning eller inte. Under försökstiden kommer biomal utgöra fyra procent av bränslet i värmeverket.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".