Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kumlafångar får mat från USÖ

Publicerat tisdag 15 maj 2007 kl 07.20

Just nu lagas maten till internerna på Kumlaanstalten på Universitetssjukhuset i Örebro. Köket på Kumla byggs om och under tiden får fångarna äta sjukhusmat tillagad av kökspersonalen på USÖ.

Gunilla Gustavsson är kostchef på Universitetssjukhuset, med ansvar för kökets personal. Hon berättar att det från början fanns de som inte ville laga mat åt interner, men efter snart fem månader med uppdraget är alla i personalen med på noterna.

Runt 500 extraportioner per dag lagas nu fram till juli. Samma mat som till USÖ:s patienter, men med lite andra rutiner. Och sjukhusmaten verkar gå hem bland internerna på Kumla. I alla fall om man ska tro Gunilla Gustavsson. Så för att lära sig sjukhuskökets rutiner, ska nu kökspersonalen från Kumla-anstalten gå på fortbildning på USÖ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".