Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nytt storvarsel i Laxå

Publicerat fredag 20 december 2002 kl 18.10
Spånskivetillverkaren Byggelit i Röfors varslade på fredagen 67 personer om uppsägning. Av de som varlslats är 60 kollektivanställda och 7 tjänstemän. Orsaken till att fabriken säger upp hälften av sin personal är enligt platschef Karl-Axel Rudd att orderingången sjunkit kraftigt.
- Dessutom är det svårt att få tag på råvaran, eftersom prisutvecklingen gjort att många väljer att elda med spån istället för pellets, säger Karl-Axel Rudd. Varslen har duggat tätt i Laxå under hösten. Byggelit varslade 25 tjänster så sent som i augusti. Det varslet krympte något men nu kommer ett rejält bakslag för spånskivetillverkaren. Dessutom har Husaberg, Esab och ABB sagt upp personal i höst.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.