Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ohälsan hög i Örebro län

Publicerat onsdag 22 januari 2003 kl 14.58
Ohälsotalet för Örebro län ligger något högre än för riket i genomsnitt, det visar statstik som Försäkringskassan sammanställt för Radio Örebro. Friskast under 2002 var invånarna i Örebro kommun. Örebroarna är till och med något friskare än genomssnittssvensken.
Listan över sjukdagar toppas av Ljusnarsbergs kommun, där kvinnorna var sjuka i 38 dagar under 2002, och männens genomsnittliga antal sjukdagar är 24. Kvinnorn är kraftigt överrepresenterade och glappet mellan kvinnor och män är störtst i Hallsberg, Lekeberg och Kumla. Den kommun som trots allt bryter trenden, där ohälsan mätt i både sjukdagar och minskar lite mot slutet av 2002 är Hallsbergs kommun. Glädjande tycker förstås Föräkringskassans chef i Hallsberg och framhåller Hallsbergs kommun som en arbetsplats där man aktivt arbetat mot ohälsa.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".