Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig luft besvärar badgäster

Publicerat lördag 15 februari 2003 kl 09.54
Gustavsviksbadet i Örebro har haft besvär med dålig luft de senaste veckorna och nu har kommunens miljökontor ålagt badet att ta itu med problemet, som troligen har orsakats av de höga klorhalterna i vattnet.
Under de senaste veckorna har miljökontoret fått in ett flertal klagomål från badgäster på Gustavsviksbadet. De har berättat om rinnande ögon, irriterade luftvägar och kräkningar. Miljökontorets mätningar visade att klorhalten i vattnet låg upp till tre gånger den halt som rekommenderas i Naturvårdsverkets alllmänna råd. Gustavsviksbadet har klorerat vattnet sedan det upptäcktes att det innehöll bakterier av typen pseudomonas, vilket också ledde till att miljökontoret vid två tillfällen i höstas beslutade om badförbad. Gustavsviksbadet måste nu mäta klorhalten i bassängerna oftare och badet ska också se till att luftkvaliteten förbättras genom att exempelvis installera fler fläktar, skriver miljokontoret i sitt beslut.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.