Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Degerfors använder webben inför skolnedläggning

Publicerat måndag 10 mars 2008 kl 06.22

Hälften av länets kommuner kommer att lägga ner skolor eller minska på skollokalerna de närmaste åren. Degerfors är en av de kommunerna och där kommer senare på måndagen fem olika alternativ till skolnedläggningar att presenteras på kommunens webb. Tanken är att föräldrar, barn och lärare ska komma in med synpunkter på förslagen.

Det här ska sedan ligga till grund för barn- och utbildningsnämndens beslut som ska tas innan sommaren.

Förutom Degerfors kommer även Hällefors, Karlskoga, Ljusnarsberg och Örebro lägga ner skolor de kommande åren.
Laxå kommun ska minska på skollokalerna.

De fem förslagen på skolnedläggningar i Degerfors:

  • Bruksskolan upphör som grundskola F-6 och Svartåskola upphör som grundskola F-6 och Grundskola F-6 startar på Stora Vallaskolan.
  • Parkskolan upphör som grundskola F-6 och Svartå skola upphör som grundskola F-6 och Strömtorpsskolan och Bruksskolan görs om till grundskola F-5 och Stora Vallaskolan görs om till grundskola 6-9.
  • Strömtorpsskolan upphör som grundskola F-6 och Letälvskolan lämnar nuvarande lokaler och flyttar till nya lokaler och Svartå skola upphör som grundskola F-6.
  • Musikskolan lämnar nuvarande lokaler och integreras med grundskolan och Parkskolan upphör som grundskola F-6 och Svartå skola upphör som grundskola F-6 och Åtorps skola upphör som grundskola F-6 och Svartå skola bildar upptagningsområde för Svartå-Åtorp 4-6 och Åtorp skola bildar upptagningsområde för Svartå-Åtorp skola blir grundskola F-3.
  • Åtorps skola upphör som grundskola F-6 och Svartå skola bildar upptagningsområde för Svartå-Åtorp och Parkskolan upphör som grundskola F-6 och Samtliga gymnasieutbildningar koncentreras till Letälvsskolan/Parkskolan och Stora Valla avyttrar sina överskottslokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".