Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler naturskyddsområden i länet

Publicerat måndag 16 juni 2003 kl 06.51
Antalet naturskyddsområden har ökat kraftigt i Örebro län de senaste tre åren. I genomsnitt fattar länsstyrelsen och Skogsvårdstyrelsen ett 50-tal beslut om året om att ett område bör naturskyddas.
I dag finns över 100 naturreservat och över 130 biotopskyddsområden, som är något mindre än ett reservat, i länet. Den som äger marken får full ekonomisk ersättning av staten för skogen men trots det tycker 7 av 10 markägare att myndigheterna pressar dem för hårt att hårt att avstå mark till olika former av naturskydd, detta enligt en undersökning som tidningen Skogsland. I förra veckan kritiserade Naturskyddsföreningen länsstyrelsen i Örebro för att den gör för lite för att skydda skogar. Mer om den debatten hör du i programmet Rakt på Sak efter klockan 12.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.