Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhussjukan under kontroll i Örebro län

Publicerat fredag 11 juli 2003 kl 16.35
Den så kallade sjukhussjuka är ett problem på flera håll i landet just nu, särskilt i hemsjukvården där bristerna är stora när det gäller medicinsk utbildning och hygienrutiner. Men i Örebro län är problemen inte så stora enligt smittskyddsläkare Hans Fredlund. I länet vårdas mellan fem och tio personer för sjukhussjukan. De vårdas både på sjukhus och i hemsjukvården. Men Hans Fredlund säger att rutinerna här är bra.
I Örebro län finns en policy som säger att om det kommer patienter från sjukhus som har särskilda bekymmer med sjukhussjukan så ska de i första hand vårdas på universitetssjukhusets infektionsklinik, för att sjukhuset ska ta reda på om patienterna är smittbärare eller inte. - En person kan vara bärare av sjukhussjukan under flera år, och då blir det på kommunens ansvar att vårda dem. I Örebro kommun finns en särskild sjuksköterska som sköter den vården, säger Hans Fredlund.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".