Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socker allt vanligare i köttbullar

Publicerat måndag 1 september 2003 kl 10.02
Socker finns i allt fler matvaror. I t ex färdiglagade köttbullar finns det både druvsocker och socker. Svenskarnas sockerkonsumtion har ökat - från 4 hekto per person och år på 1700-talet - till i genomsnitt 40 kilo socker om året.
Lafita Lindberg som är dietist på Coops provkök säger att livsmedelsindustrins allt flitigare sockrande i maten är onödigt. Tittar man på folkhälsan har vi en explosion av åldersdiabetes och barn med övervikt, säger hon.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.