Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socker allt vanligare i köttbullar

Publicerat måndag 1 september 2003 kl 10.02
Socker finns i allt fler matvaror. I t ex färdiglagade köttbullar finns det både druvsocker och socker. Svenskarnas sockerkonsumtion har ökat - från 4 hekto per person och år på 1700-talet - till i genomsnitt 40 kilo socker om året.
Lafita Lindberg som är dietist på Coops provkök säger att livsmedelsindustrins allt flitigare sockrande i maten är onödigt. Tittar man på folkhälsan har vi en explosion av åldersdiabetes och barn med övervikt, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".