Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Värdetransportrån på väg att klaras upp?

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 14.48
Värdetransportrånet i Marieberg utanför Örebro i våras kan vara på väg att klaras upp. Sex personer sitter häktade, misstänka för brottet.
Det var den nionde mars i år som en värdetransport rånades vid Mariebergs Köpcentrum i Örebro. En av väktarna fick ett slag i huvudet, och rånarna kom över 2,5 miljoner kronor vid rånet. Nu verkar rånet vara på väg att klaras upp. Enligt åklagare Elisabeth Bergström vid åklagarmyndigheten i Stockholm sitter sex personer häktade, misstänka för rånet. Några av dom misstänks också för att ha varit med vid ett värdetransportrån i Tumba söder om Stockholm i slutet av april i år, och andra av dom misstänks ha varit med och förberett ett grovt rån som polisen lyckades avstyra i Göteborg i juni i år. Den första oktober väcks åtal för rånet i Tumba och rånförsöket i Göteborg och rättegången ska hållas under oktober månad. När åtal väcks mot de sex personer som misstänks för rånet i Mariebergs Centrum är ännu inte klart, men troligen blir även det under oktober månad. Enligt polisen i Örebro har man inte kunnat hitta några kopplingar mellan de personer som misstänks för Mariebergsrånet och det rån som utfördes mot väktare vid en uttagsautomat i Haga centrum i Örebro den 12 mars i år. När det gäller Haga-rånet finns det i nuläget inga misstänkta, enligt örebropolisens presstalesman Göran Gunnarsson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.