Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Engelska friskolan i Örebro backar

Publicerat måndag 22 september 2003 kl 18.08
Friskolan Internationella Engelska skolan i Örebro backar nu i frågan om att avvisa elever som inte följer skolans ordningsregler. Skolans agerande är inte tillåtet enligt skollagen.
På måndagsmorgonen kunde lyssnarna i Radio Örebro höra biträdande rektor Johan Rapp berätta att skolan informerat både elever och föräldrar om att en elev som inte kan inordna sig i skolans ordningsregler hotas av avstängning. Skolans agerande är inte tillåtet enligt skollagen. - Alla skolor ska vara öppna för alla. Att stoppa nån elev som vill gå där för att han/hon inte följer ordningsregler håller inte, säger Per Lennmark, undervisningsråd på Skolverket. P-A Medin, rektor på programkansliet barn- och utbildning vid Örebro kommun förvånades över Internationella Engelska skolans policy: - Det låter konstigt, ovanligt! Vi är vana vid att vi jobbar med alla barn, det är den bilden vi haft tidigare här i Örebro, säger han. Friskolor har samma skylldighet som den kommunala skolan att jobba med barnen utifrån deras behov och att möta barnen och ge dom det stöd dom behöver, menar P-A Medin. Om alla friskolor skulle agera på det här sättet skulle det bli en proportionell snedfördelning säger P-A Medin, där kommunen skulle bli någon form av sopstation. Men Internationella Engelska skolan i Örebro backar nu alltså. Senare på måndagen sa biträdande rektor Johan Rapp att skolan inte ska slänga ut elever som inte sköter sig.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".