Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hårdare koll på frysta bär

Publicerat onsdag 30 januari 2002 kl 15.02
Frysta bär ska i fortsättningen alltid värmebehandlas innan de serveras i olika storkök runt om i Örebro kommun. Det har miljökontoret och de kostansvariga vid de kommunala storköken kommit överens om.
Bakgrunden är höstens stora magsjukeepedemi vid Rudbecksskolan i Örebro. 135 personer blev magsjuka av calicivirus som med största sannolikhet spreds via frysta bär. Det har förekommit flera liknande magsjukeepedimier i landet den senaste tiden och nu skall man alltså åtminstone i Örebro slippa detta genom att värma bären ordentligt innan de serveras. Då dödas nämligen virusen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".