Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hårdare koll på frysta bär

Publicerat onsdag 30 januari 2002 kl 15.02
Frysta bär ska i fortsättningen alltid värmebehandlas innan de serveras i olika storkök runt om i Örebro kommun. Det har miljökontoret och de kostansvariga vid de kommunala storköken kommit överens om.
Bakgrunden är höstens stora magsjukeepedemi vid Rudbecksskolan i Örebro. 135 personer blev magsjuka av calicivirus som med största sannolikhet spreds via frysta bär. Det har förekommit flera liknande magsjukeepedimier i landet den senaste tiden och nu skall man alltså åtminstone i Örebro slippa detta genom att värma bären ordentligt innan de serveras. Då dödas nämligen virusen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.