Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Örebro

Werme kritiseras för twitterinlägg

Publicerat onsdag 18 maj 2011 kl 06.11
"Väldigt snabba fingrar"
(1:45 min)
Staffan Werme (FP) i Örebro. Arkivbild: Eva Hallgren/P4 Örebro.

Folkpartiets Staffan Werme har blivit kritiserad för hur han har kommenterat resultatet av omvalet i Örebro kommun på twitter, vilket lett till en debatt mellan Folkpartiet och Socialdemokraterna.

– Jag tror att man alltid måste tänka sig på hur man uttrycker sig och hur snabbt man uttrycker sig och jag är nog inte ensam om att ibland ha väldigt snabba fingrar, säger Staffan Werme.

Och nu har Staffan Wermes snabba fingrar orsakat en politiska debatt mellan folkpartiet och Socialdemokraterna.

För när tre av koalitionspartiernas ledare satt i P4 Örebro i måndags för att summera söndagens omval hade Folkpartisten Staffan Werme tagit dagen ledigt för eftertanke.

Det resulterade i 21 inlägg på twitter.

I ett av dem, adresserat till en SSU:are i Örebro, skrev han:

"dåligt! Man måste visa respekt för sina motståndare. Annars är du inte bättre än Mugabe, eller kim il sung", men enligt honom själv handlade det inte om att likställa socialdemokrater med diktatorer.

– Nej, det jag menade där var att vi politiker måste visa respekt för varandra. Därför att om vi tappar den personliga respekten, om vi inte kan mötas som motståndare i sak, då är vi ute på en farlig väg, säger Staffan Werme. 

Efter 21 inlägg i måndags skrev han inget på tisdagen.

– Nej, jag diskuterade faktiskt det med vänner och bekanta och de sa till mig att ta det lugnt, låt saker och ting sjunka in.

Under sin lediga dag funderade han kring framtiden och kom fram till att han inte har några planer på att sluta arbeta politiskt.

– Just nu har jag en revanschlusta, att jag vill fundera på hur vi ska bli ett tydligare och spetsigare och intressantare liberalt alternativ i Örebro. Däremot så måste man hela tiden fundera på om man tror att man har någonting mer att ge,  om man har både väljarnas och medlemmarnas stöd och det upplever jag att jag har i alla tre områdena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".