Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
lindesberg

Hygienbrister i lasarettkök

Publicerat tisdag 31 juli 2012 kl 11.23
Lindesbergs lasarett. Foto: Sveriges Radio Örebro.

Centralköket vid Lindesbergs lasarett har brister i hygien och rutiner för hantering av livsmedel. Det framgår av en inspektion.

Lasarettköket lagar dagligen flera hundra portioner till avdelningarna och matsalen.

Det saknas rutiner för hantering av mat som kan ge allergiska reaktioner och personalen visste inte vilken tillagningstemperatur livsmedel ska ha, enligt inspektionsrapporten som också anmärker på bristande rengöring av handtag och kranar i hela köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".