Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Alléskolan i Hallsberg erbjuder platser till John Bauer elever

Publicerat fredag 31 maj 2013 kl 15.18
"Ju större man blir desto bättre blir det"
(1:31 min)
1 av 2
Alléskolan i Hallsberg vill gärna fånga upp John Bauers elever. Foto Marie Hansson P4 Örebro.
2 av 2
Hans Karlsson, S och Marie-Louise Lindberg, rektor på Alléskolan i Hallsberg. Foto: Marie Hansson P4 Örebro.

När framtiden för John Bauergymnasiet i Örebro är oviss tar andra gymnasieskolor i länet tillfället att locka till sig elever.

Alléskolan i Hallsberg kommer göra en satsning för att marknadsföra sig mot de elever som går på skolan nu eller har sökt till hösten.

– Vi kommer på ett lämpligt sätt informera om att vi finns till, vi har en bra utbildning och att vi har möjlighet att ta emot så många elever som vill, det berättar Hans Karlsson, socialdemokrat är ordförande för Sydnärkes utbildningsförbund.

När nyheten om John Bauerkgymansiet damp ner som en bomb i skolsverige igår, såg man på Alléskolan i Hallsberg genast en möjlighet att växa och bli ännu större, att locka tillbaka ungdomar som bor i Sydnärke och idag går på John Bauer. Marie-Louise Lindberg är rektor för flera av de teoretiska programmen och är van att ta emot elever mitt i terminer.

– Det som är svårt är att friskorlorna inte har samma timplan, men vi har löst det. Kommer det flera och direkt till ettan går det lättare. Vi har ju heller inte tak på vår intagning, bara man är behörig.

Konkurrensen är tuff om gymnasieleverna just nu då elevkullarna minskar. Så det gäller att vara på tårna om en skola ska överleva. De skolor som har insett det har en chans att klara sig. Alléskolan har marknadsfört sig intensivt på senare år och är just nu en av vinnarna i racet om ungdomarna.

– Det är en tuff konkurrens från både fristående och kommunala skolor i Örebro. Vi har ju lärt oss de senaste sex åren att ju större man blir ju mer flexibel är man och ju bättre blir det för de elever som går för oss, menar Hans Karlsson, (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".