Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färska örter och kryddor i maten på Örebro läns museum när Atriumgården invigs

Publicerat onsdag 19 juni 2013 kl 13.18
"Örebros vackraste uterum"
(11 min)
1 av 2
Atriumgården på Örebro läns museum. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
2 av 2
Atriumgården invigs av Mikael Eivergård och Margareta Rosengren. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio

Salvia, timjan, oregano, gojibär, kiwi, aprikoser och persikor - det är några av de plantor och örter du kan få se i den nyinvigda Atriumgården på Örebro läns museum.

– Det ska bli otroligt spännande och se om vi kan få några fikon på träden om några år, säger Margareta Rosengren på Rosengrens Skafferi. Dessutom har vi några experiment på gården, bland annat ett persikoträd som har vackra rosa blommor, istället för de vanliga vita blommorna som jag ser fram emot att eventuellt se resultat på framöver.

– Vi vill väcka Atriumgården till ännu mer liv, förklarar Mikael Eivergård, länsantikvariat på Örebro läns museum. Vi vill att folk ska upptäcka den här oasen som ju är örebroarnas, deras oas.

Atriumgården är öppen alla dagar under sommaren, 11:00-17:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".