Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kaffe i marinaden och saltade zucchinier på grillen om Örebrokocken själv får välja

Publicerat torsdag 4 juli 2013 kl 12.03
"Lite kaffe i lamm-marinaden gör susen"
(12 min)
Fisken - ett populärt alternativ på grillen. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Vare sig maten på grillen består av en köttbit, fisk eller grönt för vegetarianen så serverar kocken Niklas Sevelin tipsen och idéerna på hur din sommargrillning kan nå nya höjder.

En grönsak som zucchini eller courgette som lätt kan bli sladdrig vid tillagning ska saltas innan grillningen, den kalla såsen får gärna bestå av en creme fraiche-bas och fisken ska inte grillas på för hög temperatur för länge - ja, det är några av tipsen som kocken Niklas Sevelin ger inför högsommarens grillsäsong.

– Lammet tycker jag att du ska lägga i en marinad av rödvin, rosmarin, timjan och lite kallt kaffe, förklarar Niklas. Det här är ett gotländskt trick som tar fram lammsmaken, något som inte många vet om.

– Var också sparsam med oljan vid tillagningen av dina råvaror, förklarar Niklas. Annars droppar oljan ner i kolen och du får en sotig biff, och det vill man ju inte ha.

Om du vill ha fler tips och idéer kan du lyssna till hela samtalet med Niklas Sevelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".