Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Serverar på Nobelfesten för tjugonde gången

Publicerat onsdag 10 december 2014 kl 09.26
"Det har blivit enklare med åren"
(0:51 min)
Dukning inför Nobelfesten.  Foto: Erik Mårtensson / TT
Nobelfesten Foto: Erik Mårtensson / TT

Lars Eriksson, ansvarig för restaurang och livsmedelsprogrammet på Alléskolan i Hallsberg är en av dem som ska servera på Nobelfesten i Blå Hallen i Stockholms Stadshus ikväll.

Drygt 1200 gäster ska serveras vid borden och en av dem som är med och serverar är alltså Lars Eriksson från Hallsberg som är med för tjugonde gången.

--Det har blivit lättare med åren. Förr serverade vi alla tre rätterna från fat. Nu är det bara två av rätterna som serveras på det sättet, säger han.

Trots att han varit med och serverat på Nobelfesten i tjugo år i rad så är missödena få. En tappad tallrik med lax i trappan är det allvarligaste han kan erinra sig om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".