Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Viss överbliven julmat kan återanvändas

Publicerat måndag 28 december 2015 kl 15.24
"Har det stått ute i rumsteperatur ska man vara väldigt försiktig"
(3:10 min)
Loka Brunns kökschef Erik Lindeberg
Kökschef Erik Lindeberg . Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Det är bra att inte slänga julmaten som blivit över. Men en del julmat bör man se upp med, speciellt vissa röror.

Julen är över, men kylen kanske fortfarande är full av julemat? Sill, skinka och Jansson, vad går fortfarande att äta? Och när bör man inte äta?

Loka Brunns kökschef Erik Lindeberg ger handfasta tips på vad man kan äta och vad man bör undvika.

– Du kan äta mycket av maträtterna som du har på julen om det inte har stått framme under en längre tid. Har det däremot stått framme i rumstemperatur en längre tid så ska man vara försiktig.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".