Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Saluhallen i Örebro satsar på en foodcourt - små handlare blir färre

Publicerat torsdag 14 april 2016 kl 16.38
"Folk äter hellre ute"
(6:37 min)
Örebro Saluhall öppnar. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
1 av 2
Örebro Saluhall. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
Matz Ekman, ägare Örebro Saluhall. Foto: Marie Hansson/Sverigesradio.
2 av 2
Matz Ekman, ägare Örebro Saluhall. Foto: Marie Hansson/Sverigesradio.

Saluhallen i Örebro kommer satsa mer på restaurang och deli, alltså mer färdiglagad mat. De små handlarna är inte lika populära längre.

 – Folks beteende är annorlunda, man köper inte lika mycket råvaror och gör så mycket själv hemma, man gör mer den sista toutchen i sitt kök, eller äter ute, säger Matz Ekman, ägare till Örebro Saluhall

Saluhallen ska ha en större deliavdelning och flera restauranger där gästerna kan sitta tillsamman, oavsett var man köpt maten, som en foodcourt. Själva restaurangerna kommer ligga mer på kanterna och sittplatserna i mitten av lokalen.

– Det kommer bli ett bredare och bättre utbud, menar Matz Ekman.

Saluhallen i Örebro har snart varit öppen i tre år, i början var det många små, enskilda handlare. Det har dock varit svårt att fylla platserna med små butiker, medan krogsidan gått bättre. 7 maj flyttar till exempel rapparen Petter in med sin omtalade hamburgerrestaurang "Käk".

Efter sommaren ska hela ombygganden av Örebro saluhall vara klar, berättar Matz Ekman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".