Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Förbättrad kollektivtrafik i västra länsdelen

Publicerat fredag 20 maj 2016 kl 09.11
Pressbild från Länstrafiken. Fotograf PeO Quick
Pressbild från Länstrafiken. Fotograf PeO Quick

Kollektivtrafiken i västra länsdelen ska bli bättre. Det är Länstrafiken som ser över linjetrafiken mellan Karlskoga och Örebro. Dessutom ska trafiken mellan Degerfors och Karlskoga få ökad turtäthet.Här är det pressmeddelande som länstrafiken skickat ut: 

Under våren har Länstrafiken i Örebro arbetat med att förbättra regiontrafiken i de västra delarna av länet. Det har fört med sig att de kommer göra om en hel del i busstrafiken. Länstrafiken planerar att genomföra förändringarna 14 augusti i år. 

Fler och jämnare avgångar mellan Karlskoga och Örebro

Varje vardag åker ca 1300 bussresenärer mellan Karlskoga och Örebro. Belastningen blir högst på morgonen och eftermiddagen. Därför utökas den berörda linjen, nummer 500, med 23 avgångar. Utöver den ökade turtätheten införs även så kallade jämna avgångstider.

- Tanken med att införa jämna avgångstider är att det ska vara lättare att komma ihåg när bussen går. Det tillsammans med den utökade turtätheten tror vi kommer bidra till att fler kan tänka sig att välja bussen, säger Thony Lundberg, Trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro

Linje 500 är en stomlinje med få stopp och med fokus på resande mellan huvudorterna. Syftet är att möjliggöra och öka arbetspendlingen mellan Örebro och Karlskoga.

Utökning av trafiken till Degerfors

I samband med förändringarna på linje 500 kommer även linje 502 mellan Degerfors och Karlskoga att utökas. Linje 502 får 12 nya avgångar på vardagar och sträckningen utökas till Immetorp.

Den östra sidan av sjön Möckeln, den så kallade ”Kosia”, kommer få en ny egen busslinje, nummer 537. Syftet är förbättra möjligheterna för skolresor i området men även att allmänheten ska få bättre tillgång till bussar.

Linje 333 utökas och ska gå hela vägen mellan Nora och Karlskoga

En nyhet för resenärerna som vill åka mellan Nora och Karlskoga är att linjerna 532 och 333 slås ihop till en linje – nummer 333. Förbindelsen Nora – Karlskoga får därmed en egen linje som gör det lättare att åka mellan städerna. Man passar även på att utöka turtätheten för linje 333 så bussarna kommer gå oftare än de gjorde förut.

- Det här är en väldigt bra förändring för de som åker mellan Nora och Karlskoga. Idag ser vi att förändringen i första hand kommer gynna skolpendlingen men vi räknar med att det även kommer gynna dem som arbetspendlar, säger Thony Lundberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".