Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Äppellikör från Glanshammar länets bidrag till "Matverk"

Publicerat torsdag 24 november 2016 kl 21.20

Äppellikören, Pommes de Fleur, kommer att representera landskapet Närke i Gastronomiskt Forum i Nyköping i mars 2017.

Vinnaren tillkännagavs vid en middag på Örebro slott under torsdagskvällen.

Första pris är 20 000 kronor att investera i vidareutveckling av produkten. Vinnaren får även delta i riksfinalen i Gastronomiskt Forum i Nyköping i mars nästa år.

Det är tredje gången som tävlingen "Matverk" hålls. Tävlingsuppgiften består i att skapa en förädlad produkt med lokal anknytning.

De tre bidrag som gjorde upp om första priset:

* Äppellikören, Pommes de Fleur

* Vinbärsketchup

* Tomatketchup och tomat/chilisalt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".