Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ernst tipsar - så här fixar du sista minuten-julbordet

Publicerat fredag 23 december 2016 kl 15.42
Sista minuten-tips från Ernst
(3:05 min)
Ernst Kirchsteiger ger dig sina bästa sista-minutentips inför julhelgen.
Ernst Kirchsteiger ger dig sina bästa sista-minutentips inför julhelgen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Ernst Kirschsteiger är ju en huslig typ, som alltid har ett ess i rockärmen. När det kommer till julmaten stavas esset kycklinglever.

Är du lite stressad inför julafton, och inte har tid att fixa allt det där du skulle vilja till julbordet?

Då tycker Ernst Kirschsteiger att du ska baka leverpastej.

– Det går så fort att du inte ens förstått att du gjort den.

Ernsts kycklingpastej:

En påse kycklinglever, fryst
Lök, gul eller charlotten
En skvätt calvados
Grädde
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:
Hacka och fräs löken. Ha in kycklinglevern och fräs alltihopa. 
Häll i calvados, salt, peppar och grädde. Låt koka ihop så att blir som en kycklinggryta.
Mixa allt. Ha sedan i smör efter tycke och mixa ihop.
Lägg i pyts och ställ i kylen tills det stelnat.

För mer exakta instruktioner, lyssna på ljudet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".