Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vad ska du bli när du blir stor?

Michael Polgar väljer gärna bort köttet på tallriken

Publicerat tisdag 28 mars kl 10.00
"Jag hängde alltid med mamma i köket"
(7:35 min)
Michael Polgar
Michael Polgar studerar till kock och måltidskreatör i Grythyttan. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Vegetariskt, hållbara råvaror och en trevlig stämning bland middagsgästerna. Det hoppas Michael Polgar kunna erbjuda sina gäster när han blir färdigutbildad kock.

Michael Polgar studerar till kock och måltidskreatör vid campuset i Grythyttan, som tillhör Örebro Universitet. Ända sedan Michael var liten har han hjälpt sin mamma i köket, men det är först nu på senare år som han insett sin stora passion för matlagning.

– Jag brinner mycket för vegetariskt och att protein eller kött inte alltid behöver vara det stora i en maträtt. Jag gillar att låta köttet vara lite bisittare när jag lagar mat,  säger han. 

Under utbildningen har Michael lärt sig allt om matlagning men också hur man presenterar en trevlig måltid med dukning och allt annat som hör till för att skapa en trevlig upplevelse. Själv tycker Michel väldigt mycket om rustik mat och miljöer som ger ett trevlig umgänge.

 – Jag gillar att det ska vara familjärt och mysigt och avslappnat, säger han.

Sedan tycker jag om när det är mycket smårätter, så man kan smaka lite av varandra och blanda lite och konversera över maten, säger Michael Polgar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".