Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ingen mer ank- och gåslever på Grythyttan

Publicerat fredag 3 mars 2006 kl 10.32

Ett 30-tal kända restauranger kommer att sluta servera ank- och gåslever, bland dem Grythyttans Gästgiveri. Detta sedan företagen fått informerat från Djurrättsalliansen om den grymma behandlingen som ankor och gäss utsätts för i framställningen av levern. Många djur dör under hanteringen under tvångsmatningen. Tomas Fellebro är källarmästare på Grythyttans Gästgiveri och kände inte till hur djuren behandlades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".