Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ovanligt många korvbröd har sålts i sommar

Publicerat söndag 27 augusti 2006 kl 13.40

Det har varit en strykande åtgång på korvbröd i sommar. Trots en daglig produktion som kan räknas i miljoner bröd har Korvbrödsbagaren i Örebro, som är en av dom två största tillverkarna, haft svårt att klara av alla beställningar. Vd Åke Olofsson ger sin förklaring till varför det varit så populärt med korv med bröd den här sommaren.

Han menar att det delvis beror på den varma, fina sommaren med många evenemang som fotbolls-VM som lockar till uteätande. En annan förklaring till att det blivit brist på vanliga korvbröd är att allt fler kunder valt grövre bröd, och då har mindre tid lagts på de vanliga, små bröden, som då  blivit för få.

På fabriken i Örebro produceras varje dygn cirka två miljoner korv- och hamburgerbröd. Företaget riktar sig inte bara till den svenska marknaden utan exporterar även bröd till utlandet.

Men trots den stora produktionen har det alltså varit svårt att klara av beställiningarna, då konsumtionen vissa veckor har ökat med 20-30 %.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".