Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Havre räddning för glutenintoleranta

Publicerat söndag 12 november 2006 kl 09.34

Forskning vid Linköpings universitet visar att personer med glutenintolerans kan komma att kunna äta fler produkter om vetet som innehåller just vetegluten istället ersätts med havre.

Elisabet Hollén som är doktorand i medicinsk mikrobiologi visar i studien att de flesta barn med veteglutenintolerans tål havre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".