Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Boende protesterar mot ökad biltrafik

Publicerat onsdag 15 november 2006 kl 06.51

Norrköpings kommun vill förlänga en redan trafikerad gata i bostadsområdet som många barn passerar till och från skolan.

Främst är det boende i Skarphagen som protesterat mot utbyggnaden som kommunen gör för att kunna få till en busslinje till Himmelstalund.

Idag slutar Dalviksgatan i höjd med Borgsmoskolan men kommunen planerar att sammanlänka gatan med Hjalmar Brantings gata och låta kollektivtrafiken passera genom Skarphagen.
Den planerade vägdragningen innebär bland annat trafik förbi ett dagis.

Sista dagen för att lämna in remissvar till kommunen var i fredags men har nu flyttats fram till den tjugofjärde november.
Av de svar som hittills kommit in från allmänheten har de allra flesta varit negativa till en förlängning av Dalviksgatan.

Förutom enskilda skrivelser har en protestlista med ett 50-tal namnunderskrifter lämnats in till kommunen från boende i Skarphagen, Kättsäter och Kärrhagen samt föräldrar med barn vid Örtagårdens förskola.

Stadsplanerare Linda Wiking säger till Sveriges Radio Östergötland att hon förstår de boendes oro.
Men att kommunen planerar hastighetssänkande åtgärder och på så sätt göra Dalviksgatan oattraktiv att köra snabbt på.

Fredrik Bjuvander som har barn vid Örtagården förskola och inte vill se fler bilar på gatan säger att de boende omkring Dalviksgatan fortsätter att kämpa för att det inte ska bli någon ny gatuförbindelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".