Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
Tågtrafiken igång igen mellan Norrköping och Linköping men med följdförseningar.

Fler ungdomar grips för narkotikabrott

Publicerat måndag 7 oktober 2002 kl 06.30
Ungdomar som röker heroin på gatan mitt i centrala Norrköping är ingen ovanlig syn, enligt fritidsledare i kommunen. Samtidigt säger narkotikapolisen i länet att drogmissbruket kryper allt lägre ned i åldrarna och ungdomar har också fått en mer liberal syn på droger.
Framförallt är det hasch, amfetamin och ecstasy som missbrukas. - Det är nästan vanligare att ta knark nu än att dricka. Var fjärde som går ut tar säkert ecstasy när de går ut, säger 22-årige ''Fredrik'', som tagit hasch under flera år. I Östergötland har 304 personer mellan 12-25 år gripits misstänkta för eget bruk av narkotika hittills i år. Det är något fler än tidigare år men samtidigt är mörkertalet stort. Enligt både narkotikapolisen och fritidsledare i länet har ungdomar idag en mycket mer tolerant inställning till droger än tidigare. Dt som kan förändra den här attityden tror ''Fredrik'' är tidig information. - Man ska gå ut i tidig ålder i skolan och informera. Samtidigt ska man sätta straff på innehav av knark, stora bötesstraff eller behandling.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".