Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Team hjälper unga genom traumatiska händelser

Publicerat torsdag 14 november 2002 kl 17.25
Vrinnevisjukhuset i Norrköping har ett speciellt team som tar hand om unga som drabbas av svåra eller dramatiska händelser, som exempelvis anhörigas död i olycka eller sjukdom.
Den som inte fått hjälp med att bearbeta svåra upplevelser som barn kan drabbas av exempelvis psykisk sjukdom och ångest eller hamna i missbruk som vuxen. Därför bildades barntraumateamet som kontaktar de unga snabbt, på sjukhuset eller hemma. Teamet hjälper barnen att förstå vad som hänt. I det ingår det att låta barnen se den som dött, att familjen får hjälp med att skapa struktur i kaos samt så kontaktar teamet skola och andra berörda så att de bemöter barnet på rätt sätt. Lars Widén som ingår i barntraumateamet är skakad av hur många som behöver hjälp. Under de 2 år som teamet har funnits har de mött 240 barn som drabbats av anhörigas plötsliga död, svåra sjukdom, självmord eller själva varit med om eller bevittnat olyckor och våld.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".