Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

HD ogiltigförklarar P-bot

Publicerat onsdag 20 november 2002 kl 08.02
Högsta Domstolen har nu slagit fast att parkeringsvakterna i Norrköping under drygt ett års tid inte har haft rätt att utfärda några parkeringsböter.
Det är juristen Ingemar Jeanlo som har drivit tvisten om en p-bot, med anledning av att han anser att många kommunala bolag skriver ut parkeringsböter utan att ha rätt till det och därför ville han få det prövat rättsligt. I april 1997 bytte parkeringsvakterna i Norrköping arbetsgivare från kommunen till det kommunala bolaget Norrköpings Miljö & Energi. Enligt HD skulle parkeringsvakternas förordnanden ha förnyats i samband med bytet av arbetsgivare, men så skedde inte förrän drygt ett år senare. Under den tiden har alltså nödvändiga tillstånd för att utfärda böter saknats. Ingemar Jeanlo förlorade i både tingsrätten och Hovrätten, men Högsta Domstolen ger honom rätt. - Kul och faktiskt lite överraskande, säger han till Norrköpings Tidningar. Om alla andra som fick p-böter under den aktuella perioden nu kan få tillbaka sina pengar är oklart.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".