Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Akrylamid i pepparkaksdeg

Publicerat tisdag 3 december 2002 kl 16.55
Tyska forskare har hittat akrylamid i pepparkaksdegen. Halten av det cancerframkallade ämnet är upp till sju gånger så hög i pepparkaksdeg som i chips och pommes frites, som figurerat i tidigare akrylamidlarm.
Uppgiften kommer från kemister i delstaten Bayern, där en lång rad livsmedel har testats. Men det bayerska hälsovårdsdepartementet anser inte att det behövs något förbud mot pepparkakor och annat julgodis, skriver norska Nettavisen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.