Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Länets bästa barnkommun ska utses

Publicerat måndag 13 januari 2003 kl 06.43
När länets bästa barnkommun ska utses, ska både politikerna och barnen få säga sitt.
Dessa båda grupper i länets samtliga kommuner ska få besvara ett antal frågor om FN:s barnkonvention och om den följs av skolorna. Det är organisationen Unga Örnar som tillsammans med FN-förbundet genomför enkäten. När svaren är sammanställda kommer den bästa barnkommunen att koras i oktober. Politikerna ska svara mer konkret på om och hur man i kommunen jobbar för att stärka barnens inflytande, om man till exempel har en handlingsplan för att följa FN:s barnkonvention. Under februari kommer enkäten skickas ut till kommunstyrelserna och till 2 eller 3 skolor i varje kommun och i höst utses årets barnkommun i Östergötland. Samma undersökning görs också i resten av landet och syftet är att ge kommunernas arbete med barnkonventionen en skjuts framåt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".