Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler östgötar rånas

Publicerat torsdag 16 januari 2003 kl 14.41
Personrånen i länet har ökat kraftigt det senaste året. Förra året ökade antalet personrån med nästan en fjärdedel, visar statistik från Bråttsförebyggande Rådet.
193 personrån begicks i Östergötland förra året, en ökning med 23 procent jämfört med 2001. Trenden är densamma i hela landet. Enligt Ove Felixon, statistiker vid Östgötapolisen, är det en naturlig följd av att narkotikabrotten ökar. - Missbrukare som behöver snabba kontanter plockar hellre plånböcker och mobiltelefoner av folk än gör inbrott i sommarstugor, säger han. Personrånen har till viss del ersatt stölderna även om antalet stölder ökade något under 2002. Då är det just inbrotten i bostäder som ökat mest. Men ser man över en längre period ser det annorlunda ut. Sen 1996 har stöldbrotten minskat kontinuerligt i hela landet. Ser man till det totala antalet brott i de olika kommunerna under förra året har antalet brott ökat i Linköping, Söderköping, Åtvidaberg och Boxholm medan de minskat något i Motala, Mjölby, Ydre, Valdemarsvik och Finspång.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.