Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Arkitekttävling om nytt naturrum avgjord

Publicerat måndag 10 december 2007 kl 16.53
Modell av den nya besöksanläggningen

Nu är det klart hur det vinnande förslaget ser ut i den arkitekttävlingen som länsstyrelsen hade utlyst om det nya naturrummet som ska byggas vid fågelsjön Tåkern. Enligt förslaget kommer det att bli en byggnad med vassklädd fasad som är tänkt passa in i naturreservatets miljö

Bakom det vinnande förslaget står Wingårdhs arkitektkontor i Göteborg.

Det är länsstyrelsen som i samarbete med naturvårdsverket bygger ett naturrum vid Gläns på Tåkerns södra sida och anläggningen kommer att stå klar för invigning i maj 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".