Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Populärt med choklad till jul

Publicerat söndag 23 december 2007 kl 10.11
Tillverkning av tryffelpralin

Vi äter alltmer choklad och nu till jul ger vi dessutom gärna bort lite mer exklusiva praliner till våra nära och kära.

Vi konsumerar mellan sex och sju kilo choklad per person och år i Sverige och chokladtrenden har ökat i styrka de senaste åren, berättar Gebro Togan som tillsammans med sin fru Jolla driver Chokladcompaniet i Norrköping, där all choklad tillverkas för hand. Speciellt ser han en ökning vad det gäller de mer exklusiva pralinerna.

- Det är en markant ökning. Vi nöjer oss inte med den där chokladen man vräker i sig, utan märker att det finns en efterfrågan på upplevelser. Vi har behovet att få i oss en chokladbit där vi tycker ”mmmm, vad gott”, inte att man tar bit efter bit utan att känna någon skillnad, säger Gebro Togan.

Marie-Louise Kristensson
marie-louise.kristensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".