Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Boende i Malmslätt kan bli utan bullerisolering

Publicerat torsdag 6 februari 2003 kl 06.42
Många boende kring Malmens flygfält kan att gå miste om den bullerisolering som försvarsmakten ska göra av de hus i området som drabbas av buller från provflygningarna av JAS 39 Gripen.
Igår kväll hölls ett informationsmöte om villkoren för bullerisoleringen och bara de hus som ligger innanför en beräknad ljudkurva kommer att få förbättrad isolering. Många husägare riskerar därmed att hamna precis på gränsen. Flera boende är kritiska till att inga mätningar av Jas 39 Gripens buller gjorts på plats. Försvarsmakten har endast gjort en beräkning av hur bullret sprider sig. Försvarsmaktens jurist Folke Borg säger till Sveriges Radio Östergötland att enskilda mätningar är mindre tillförlitliga, än de beräkningar som har gjorts.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.