Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kostnader för socialbidrag minskar i länet

Publicerat torsdag 27 februari 2003 kl 06.45
Länets kostnader för ekonomiskt bistånd minskar. Kostnaderna för socialbidrag och introduktions-ersättning till flyktingar sjönk med 3 procent under förra året jämfört med 2001.
Enbart socialbidragskostnaderna minskade med 5 procent, visar nya siffror från Socialstyrelsen. Kommunerna i Östergötland betalade ut drygt 414 miljoner kronor i socialbidrag och introduktions-ersättningar till flyktingar förra året. Det är en minskning med 3 procent jämfört med året innan, och kostnaderna för ekonomiskt bistånd har stadigt minskat i hela landet sedan 1998. Ser man enbart till socialbidragen var det en minskning av utbetalningarna med 5 procent i Östergötland under året. Men för Åtvidaberg ser det värre ut. Där ökade istället kostnaderna för ekonomiskt bistånd under 2002. Kommunen betalade ut cirka 10 procent mer i socialbidrag och introduktionsersättning. Även i Mjölby ökade kostnaderna för ekonomiskt bistånd under förra året. Socialbidragskostnaderna minskade mest i Valdemars-vik, men där ökade i stället introduktions-ersättningarna till flyktingar, fast inte lika mycket. Norrköping fick under året ner sina kostnader för ekonomiskt bistånd med 7 procent, men är fortfarande den kommun som betalade ut mest pengar i stöd förra året, närmare 172 miljoner. Men Östergötland, liksom nästan hela övriga landet, fortsätter alltså att minska sina kostnader för ekonomiskt bistånd, enligt Socialstyrelsens statistik.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".