Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vadstena

Extra möte om Vadstenaskolor idag

Publicerat måndag 28 april 2008 kl 10.28

Idag håller barn- och utbildningsnämnden i Vadstena ett extra möte med anledning av den neddragning som ska göras inom skolan och förskolan i kommunen, eftersom barnkullarna minskar.

Nämnden väntas då besluta om hur det ska bli i höst för barnen.

Rogslösa landsbygdsskola finns inte med i förslaget till beslut om nästa läsår. Men det oroar inte berörda.

- Vi har ett bra samarbete med kommunen. Det finns hopp om livet, säger en förälder.

På mötet idag väntas nämnden besluta om en fördjupad beräkning av kostnaderna för om- och nybyggnad i skolorna enligt de fyra förslag som presenterats tidgare. Däremot är det övergripande beslutet om skolornas framtid uppskjutet till i juni.

Idag väntas beslut om att barnen som nu går i förskoleklass, ettan eller tvåan i Vadstena ska fortsätta på samma skolor även nästa läsår.

Och sexåringarna som börjar förskoleklass i höst ska enligt förslaget gå i två grupper på S:t Persskolan och i en grupp på Katarinaskolan. Vidare föreslås nämnden besluta att barnen som idag går i år tre vid Katarinaskolan och S:t Persskolan från och med i höst ska gå i S:t Persskolan.

Och elever i år fyra och fem vid Katarinaskolan och S:t Persskolan ska läsåret 2008-09 gå på Katarinaskolan.

Rogslösa skola nämns inte i förslaget till beslut, mera än att kommunen vill ha en samlad bild av barnutvecklingen inom skolan i Rogslösa-Borghamnsområdet.

- De har nog bara glömt oss. Det har hänt förr, säger en förälder till SR Östergötland. Hon förutsätter att verksamheten fortsätter som tidigare på skolan tills vidare och att det startar en ny förskoleklass-grupp i Rogslösa skola i höst.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".