Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Splittrad arbetarrörelse i länet den första maj

Publicerat onsdag 30 april 2003 kl 06.46
I de båda socialdemokratiskt styrda kommunerna Norrköping och Finspång kommer kommunalarbetarförbundet inte gå i något demostrationståg.
I Norrköping är man besviken över kommunledningens agerande under konflikten och irriterad över andra LO-förbunds uttalanden om lönekraven. - Vi känner att vi inte har det stöd som vi borde få, säger Ingeli Larsson, ordförande för Kommunals sektion 6 i Norrköping. Vi känner oss svikna. Lagom till det traditionella första maj firandet väljer alltså flera sektioner inom Kommunal i Östergötland att öppet visa sitt missnöje mot arbetarrörelsens agerande under den pågående konflikten. I Motala, där medlemmarna går i strejk på måndag, kommer Kommunal att gå längst bak i demonstrationståget under egna paroller. I Finspång kommer fackförbundet inte demonstrera alls. I Norrköping väljer Kommunal också att inte sluta upp i de socialdemokratiska leden. Istället tänker förbundet organisera demonstrationer när, eller om, de går ut i strejk den 12 maj. Förutom irritationen över politikernas tystnad så är Kommunal också upprörda över uttalanden som andra LO-förbund gjort under konflikten. - Det finns ju förbund som uttalat sig centralt att vi spräcker samordningen, säger Larsson besviket.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".