Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Strid om upphandling i Motala

Publicerat onsdag 21 maj 2003 kl 06.52
Länsarbetsnämndens upphandling av undersköterskeutbildningar i Motala har lett till konflikt.Nu har Bildningsnämnden i Motala kommun begärt att länsrätten ska stoppa upphandlingen. Politikerna menar att länsarbetsnämnden inte gjort rätt när de sålde jobbet till ett utbildningsföretag.
Länsrätten har tillsvidare stoppat upphandlingen av undersköterskeutbildningar i Motala. Orsaken är att kommunen inte tycker att det företag som vann upphandlingen lever upp till de krav som står inskrivna i underlagen. Enligt underlagen ska anbudet innehålla en förteckning över arbetsplatser som är beredda att ta emot kursdeltagare under praktiken. Motala kommun skriver i sitt överklagande till Länsrätten att det företag som fått utbildningarna inte lever upp till de kraven. Man hänvisar till att företaget skriver i sitt underlag att eleverna ska erbjudas praktikplatser på Lasarettet i Motala. Men enligt kommunen har inga av personerna som i anbudet har namngetts kontaktats av företaget om att ta emot praktikanter. Kommunen ifrågasätter också vilken känedom företaget som vann upphandlingen har om den lokala vårdsektorn i Motala. Något man också menar stod i upphandlingsunderlaget. Länsrätten skriver i sin dom att Länsarbetsnämnden inte får avsluta affären innan domstolen tagit ställning till om allt gått rätt till. Vid Länsarbetsnämnden vill man inte kommentera länsrättens dom.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".