Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Liten risk att salmonellasmittat kött når butiker

Publicerat onsdag 25 juni 2003 kl 08.50
Sannolikheten att salmonellasmittade livsmedel kan ha nått konsumenterna, är liten. Det säger Livsmedelsverket.
Därför anser verket inte att de behöver gå ut med några generella varningar till allmänheten efter uppgifter om att flera gårdar i Östergötland kan vara smittade av salmonella. Man ger dock rådet att sköta hygienen och genomsteka eller -koka köttet. Den typ av salmonella som man har hittat på gårdarna och i foderfabriken i Norrköping kallas för Salmonella kubana och betraktas som en av de mindre aggressiva. Livsmedelsverket fick just det bekräftat under gårdagen då provsvar visade att fem djurbesättningar som slaktats efter misstanke om salmonella, var smittfria.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.