Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årskrönikan 2008

Publicerat fredag 2 januari 2009 kl 12.48
1 av 23
2 av 23
3 av 23
4 av 23
5 av 23
6 av 23
7 av 23
8 av 23
9 av 23
10 av 23
11 av 23
12 av 23
13 av 23
14 av 23
15 av 23
16 av 23
17 av 23
18 av 23
19 av 23
20 av 23
21 av 23
22 av 23
23 av 23

– Finanskris och varsel var ofta förekommande ord i nyhetsrapporteringen under slutet av 2008. Men vad hände mer? Vi minns året som gått, bankrån, skogsbränder och misshandelsmisstankar mot riksdagsledamöter, men också stuntmän i Kisa. Här är 2008.

Daniel Klaar, nyhetschef
och årskrönikeredaktör

Louise Martinsson, nyhetsreporter och nyhetsproducent minns Gunnar Axén-affären.

– Det var ju ett speciellt fall till en början eftersom det till en början inte fanns någon polisanmälen utan startade med skriverier i tidningarna.

Christina Turesson, nyhetspresentatör och sportansvarig minns Jonas Jacobssons bragdguld.

Beskedet kom klockan ett på eftermiddagen. Då satt vi andäktigt här på redaktionen och lyssnade i radion.

Johan Gustafsson, nyhetsreporter minns finanskrisen

– Jag gjorde ett reportage om byggbranschen som drabbas hårt i lågkonjunkturen. Facket oroas för att de unga byggarna ska lämna branschen och inte komma tillbaka.

Varsel i Östergötland hösten 2008: oktober 780, november 740, december 575

 Katarina Wahlström, nyhetsreporter minns tågbron över Göta Kanal.

Järnvägsbron över Göta Kanal vägrade gå igen efter broöppning vid flera tillfällen i sommar. Resultatet blev stopp i tågtrafiken och många svettiga timmar på tågen för resenärerna.

Maria Turdén, nyhetsreporter minns Östgötateaterns dåliga ekonomi.

Östgötateaterns ägare kunde inte komma överens om hur mycket pengar de skulle satsa på teatern. Östgötateatern behövde mer pengar för att fortsätta som förrut men fick till slut nobben.

Pelle Zettersten, nyhetsreporter minns årets traktorförare.

Den lite udda tävlingen avgjordes på Vretaskolan utanför Linköping. Till slut gjorde tre förare upp om titeln. Vann gjorde Niklas Olsson från Trollhättan.

Lisen Elowson Tosting och Viktor Levander minns skogsbranden i Lämmetorp

I början av juni drabbades länet av två stora skogsbränder. En utanför Kisa och en i Lämmetorp utanför Finspång. Lisen Elowson Tosting och Viktor Levander bevakade släckningsarbetet i Finspångsskogarnna.

Jakob Kindesjö, nyhetsreporter minns stuntmän i Kisa

Utanför Kisa finns en skola för blivande stuntmän. Jakob gjorde ett besök bland pistoldueller och fallteknik.

Anton Frank, nyhetsreporter minns Bankrånet i Åtvidaberg

På förmiddagen den 24 januari slog flera beväpnade rånare till mot Åtvidabergs sparbank. På torget utanför pågick handeln för fullt.

Raina Medelius, nyhetsreporter minns ett kolsvart kafé.

En presskonferens i bäcksvart mörket. Det bjöd synskadades riksförbund in till inför sin kongress. Att äta i totalt mörker var inte så lätt.

Petter Ahnoff, nyhetsreporter och webbreporter minns Tabbar och tavlor

Allt går ju inte alltid som man tänkt sig och allt låter inte alltid som det ska i vår radio. Ibland blir det väldigt roligt. Här är några minnesvärda grodor från 2008.

Stefan Lindeberg, programledare minns Årets låtar

Johan Palm och Camilla Wallin, två östgötar som under året gav eko i musiksverige. I övrigt präglades året bland annat av Duffy, Coldplay och Charlotte Perelli.

– I skrivande stund har vinterkylan sänkt sig över Östergötland. 2009 har börjat klart och kallt. Vad det nya året har i beredskap för oss vet vi inte men en sak vet vi. Du kommer att höra om det i vår radio och läsa om det här på webben. Välkomna til 2009 med SR Östergötland. – Daniel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".