Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Anlagd skolbrand i Norrköping

Publicerat söndag 20 juli 2003 kl 08.05
En brand bröt på lördagsnatten ut i Skarphagsskolan i Norrköping. Branden började i papperskorgar och spred sig därifrån och fick sedan fäste i skolan. Delar av skolan är förstörda.
- Man har konstaterat en anlagd brand på utsidan. Den spred sig snabbt till en av flygelbyggnaderna på särskolan, säger Torbjörn Gunnerud, förste brandingenjör vid brandförsvaret i Norrköping. Två tredjedelar av byggnaden har klarat sig bra, resten har svåra skador. - Det har varit en snabb brandspridning från de sopkärl i plast, där man sparar tidningar i, säger Gunnerud. Branden spred sig upp i taket. Men brandförsvaret har haft svårt att komma åt brandhärden, då flygelbyggnaden har ett så kallat sadeltak belagt med plåt. En kranbil lyfte därför taket under natten. Vid 7-tiden på söndagsmorgonen var branden släckt. Nu återstår bevakning av området. Polisen har ingen misstänkt för branden. Fritidsverksamheten som bedrivs i skolan kommer flytta till andra lokaler den kommande tiden.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.