Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Loppmarknad i Norrköping blir kvar

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 08.05
Loppmarknaden intill Himmelstalunds Brunnssalong i Norrköping får fortsätta sin verksamhet ännu en tid utan att kommunfullmäktige beslutat om ordningsföreskrifterna. Beslutsunderlaget måste begrundas ytterligare säger kommunens jurist.
Loppmarknaden har pågått under veckosluten i tiotalet år och har blivit en etablerad verksamhet under kultur- och fritidsnämndens paraply. Men en JO-anmälan tidigare i år hävdade bland annat att eftersom den försiggår på allmän mark krävs beslut av kommunfullmäktige precis som vid t ex torghandel och att det inte fanns polistillstånd. Utan att vänta på att JO skulle höra av sig lät då kultur- och fritidskontoret sina kvarnar mala snabbt och tog fram förslag på regler som så småningom skulle upp i kommunfullmäktige för beslut. Men kommunjuristen Gunilla Eriksson anser att ordningsföreskrifterna behöver finputsas och är inte heller övertygad om att kommunfullmäktige alls behöver blandas in. Enligt Roland Tillberg på kultur- och fritidskontoret räknar man med att riktlinjerna snarast kommer upp på kommunstyrelsens och sen fullmäktiges bord. Att i avvaktan på detta inställa loppmarknaden anser han orätt eftersom det handlar om en mångårig och av allmänheten omtyckt aktivitet och han påpekar att polistillstånd finns.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".