Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Chatten med ÅFF

Publicerat tisdag 7 april 2009 kl 12.08

Den 7 april kom Åtvidabergs Kristian Bergström och Daniel Hallingström till chatt-datorerna. Här kan du läsa hela chatten med dem.

Göran:Hur var styrkeförhållandet i träningsmatchen mot IFK? Säger det något om hur det kommer att gå den här säsongen.
Daniel Hallingström:IFK var klart mer aggressivt än oss i början av matchen och fick utdelning på det. Men matchen säger ju inget om hur det kommer gå i serien.
Moderator:Nu är Kristian och Daniel på plats och har redan börjat svara på era frågor. Nu kör vi.
Benka:Aftonbladet tippar er som 3:a i superettan, IFK som 5:a, jag tror tvärtom, vad tror ni?
Daniel Hallingström:Svårt att säga, men aftonbladet verkar ha koll på läget... Allvarligt talat så är serien mycket jämn så det blir jämnt i toppen.
Johan:Hej Daniel Har läst din blogg. Kul! Men vad tycker egentligen dom andra spelarna om att du skriver om dom?
Daniel Hallingström:Man har makt med pennan och det gillar jag att utnyttja:-) De tar det bra.
Coach:Jag säger att ni inte klarar av att få Jesper Arvidsson skadad vad säger ni om det?
Kristian Bergström:Visst, Jesper är en av våra viktigaste spelare. Vår trupp är inte så bred så alla skador för oss blir kännbara.
ouikard:Hej gubbs. Lite frågor till er båda. Vilken är din bästa egenskap på plan? Vad vill du bli sämre på? Vem kommer ta inkasten på offensiv halva för ÅFF i år? Tänker ni ut och delger frisparkvarianter inom laget? Hur många timmar lägger ni på ÅFF i veckan inkl resor och allt, under säsong? Vilken är favoritarenan utanför Kopparvallen? Vilken är hatarenan? Hur många blåa tånaglar finns det i ÅFF idag? Vem gör mål på måndag? Ses i Borås i morgon. Forza!
Daniel Hallingström:Jag känner mig rätt så allround på plan, men anser att jag har en bra spelförståelse och bidrar även med snack. Vill man bli sämre?? Offensiva inkast står mestadels yb för och frisparksvarianter tränas det på och snackas om i laget. Antal timmar på ÅFF mellan 25-35 h. Väsby har väl ingen het arena... Mål på måndag kommer göras..
Anton:Är detta ditt sista år som spelare ”pligg”?
Kristian Bergström:Vet inte. Så länge jag känner att jag utvecklas och får vara frisk kan jag tänka mig att spela något år till.
Mary:Hej pöjkar! Kan vi förvänta oss något nytt och spännande matchställ i år? Något för er kvinnliga publik, tänker jag.
Daniel Hallingström:Hej, Då vi är bättre tränade i år så kommer matchstället sitta ännu tajtare... Bortastället kommer ändras till rött.
JK:Danne... jag anser att du borde flyttas upp på mitten i den defensiva mittfälts rollen, i matcher där vi tappat initiativet och behöver vinna mer på mitten. Vad är din syn på det? Skulle Alberis da silva kunna funka som target? är det något som testats?
Daniel Hallingström:Jag har ju spelat i den rollen tidigare och trivts i den. Gillar ju att smälla på i närkamper, vinna andrabollar och fördela spelet. Men det är helt upp till tränarna. Da Silva har inte testats i anfallet
Ante:Hallingström, är det sant är du spydde i duschen under Turkiet-lägret? Vad hände?
Daniel Hallingström:Tjena, Nej det är inte sant, men väl en annan yngre förmåga i vårt lag gjorde tydligen det. Turkiskt kranvatten..
Benke:Hur kommer det kännas att möta IFK Norrköping igen, Kristian?
Kristian Bergström:Det känns bara roligt. Jag har förstås starka känslor för IFK efter mina år här, så det är alltid speciellt att stå på andra sidan planen. I år blir det lite speciellt efter ombyggnaden av Parken. Kanske sveriges finaste!
Korpen:Känns allsvenskan avlägsen?
Daniel Hallingström:Hej, Tycker inte att allsvenskan känns avlägsen utifrån spelartrupp. Vi har närmat oss varje år. Däremot skulle det bli en revolution för klubben.
Johan:Är Haris den som har mest otur när han tänker? Har läst mycket om han på din blogg bl.a Det där när han tejpade fel fot.
Daniel Hallingström:Otur och otur. När han gör det flera gånger så kan det inte vara otur. Exempelvis så höll han på att tejpa fel fot på träningslägret också:-)
Bella:Pligg, åren går ju, men om du tittar tillbaka på din karriär, vad är höjdpunkten?
Kristian Bergström:Min allsvenska debut med IFK mot Örebro 1998 och givetvis A-landslagsdebuten. Sedan var det speciellt att få spela ute i Europa med ÅFF
Ante:Vad har ni för målsättning i år?
Daniel Hallingström:Klubbens målsättning är att vi ska vara bland de 22 bästa lagen i Sverige.
Jakob:Pligg, varför kallas du Pligg?
Kristian Bergström:Min morfar började kalla mig Pligg när jag var liten. ”Pliggar” är små spikar som man förr i tiden fäste dobbar på fotbollsskor med.
Johan:Hur känns det att ha Tinnerholm som konkuerrar ut dig med hans blogg?
Daniel Hallingström:Det känns underbart, han är duktig på att skriva. Vi är kompanjoner i olika miljöer.
JG:vad är eran målsättning? föresten kommer ni på saturday?
Kristian Bergström:Vi vill inte bli sämre än förra året dvs bland de 6 bästa. Vi ses på påskmarknaden!
Åke:Hur är Daniel Wiklund som tränare? Vad är den största skillnaden mot Peter Swärdh?
Daniel Hallingström:Den största skillnaden är väl att Wiklund vill spela lite rakare mot mål medan Swärdh betonade större tålamod och längre bollinnehav
Sladden:Finns det några Beckham-fasoner i ÅFF? Alltså vem är mest fåfäng?
Daniel Hallingström:Stoffa bytter frisyr och färg i håret varannan vecka. Går åt en hel del vaxburkar där också
Svesse:Man hör ju mycket om att spelare är vidskepliga. Pligg, du har ju varit med ett tag, har du nån skön anekdot?
Kristian Bergström:Vi har spelare i ÅFF som har vissa ritualer för sig. Tex Fimpen måste alltid gå ur omklädingsrummet sist när vi går ut till match. Vet ej varför, men han kontrollerar både toaletter och dushar innan han kliver ut till match. I allsvenskan skulle Christer Mattiasson i Elfsborg sparka på en speciell papperskorg innan match. Det visades på Sporten och gissa vad motståndarna gjorde omgången efter med den korgen...
Johan:Vem är: Snålast? Ordningssamast?
Daniel Hallingström:Snålast är ju helt klart Johan Niklasson, han har järnkoll på sina utgifter.Ligger det en krona på marken så plockar han upp den. Jag, Möller och Lunkan är också smålänningar men mer ekonomiska. Haris är också rätt så snål. Det äldre gardet är det mest ordning på.
Martin:Vemi eran trupp kan få det stora genombrottet i år?
Kristian Bergström:Anton Tinnerholm eller Emil Herge är två spelare som är uppflyttade från vår tipselit-trupp. Båda har gjort det bra så här långt och kan nog räkna med lite speltid redan iår.
stinsen brinner:Hur mycket läser ni om er själva? Typ nyheter och bloggar och omdömen?
Daniel Hallingström:Det skiljer sig nog från spelare till spelare. Men jag tror flertalet hänger med i vad som skrivs.
Gert:Vem är slarvigast utanför planen?
Kristian Bergström:Jesper Arvidsson
Johan:Vilka blir svårast att tas med i Superettan i år.
Daniel Hallingström:Tror på IFK, GIF, Mjällby. Lagen från Södertälje blir svåra liksom Ljungskile och Landskrona. Med andra ord det är många om budet
Christer:-Pligg, handen på hjärtat, Hade du spelat för IFK i år om du fått ett bud motsvarande det du har i ÅFF?
Kristian Bergström:Skulle jag fått ett bud från IFK skulle jag givetvis funderat på det.
Martin:Hur viktig är Grebo ik’s storspelare Pecka för er?
Kristian Bergström:Han är givetvis viktig med det arbete han gör för att hålla truppen så skadefri som möjligt. Sen har han väl utvecklats till storspelare i Grebo......
fotbollsmorsa:Hej Gör ni något för att visa er för ungdommarna i ÅFF?
Daniel Hallingström:Hej, Det är klubben som ansvarar för detta. Vi är står till klubbens förfogande. De aktiviteter som vi brukar vara med på är fotbollskolan, vi besöker skolor och nu på lördag kommer vi vara på påskmarknaden i Åtvidaberg. Där kan ungdomarna utmana oss i spel, ställa frågor mm.
Jonny P:Hej! Har ni nån chans altt gå upp i allsvenskan?
Kristian Bergström:Visst har vi chans att nå allsvenskan. Det tycker jag att vi under långa stunder visade förra året. Men det är mycket som ska gå vår väg då.
Affe:Hallingström: Du har inga planer på att flytta till Kalmar igen?
Daniel Hallingström:Hej, Nej det har jag inte, även om jag trivdes mycket bra i staden och med folket där.
Runar:Vem är den bästa tränaren ni haft i karrären? Svara gärna båda två:-)
Kristian Bergström:Peter Swärd måste jag säga.
Runar:Vem är den bästa tränaren ni haft i karrären? Svara gärna båda två:-)
Daniel Hallingström:Den bästa kombinationen jag haft är den med Kent Karlsson och Magnus Pehrsson. Då började föreningen utvecklas
Moderator:Nu smet grabbarna in till Jocke Jonsson i förmiddagsstudion för en kort intervju men de är snart tillbaka och fortsätter svara på era frågor.
Moderator:Nu är de tillbaka igen och har börjat praktisera pekfingervalsen på tangentbordet igen.
Filip:Hur går det för dem nya killarna känns som att dem ha kommit in och tagit för sig rejält. (Kanske för mycket?) medans Amir har fått lida för det och Mickes son(om han är kvar) med lite speltid.
Kristian Bergström:Alla de nya spelarna har gjort det bra och vad gäller laguttagningar kan jag inte vara med att påverka.
O:Vilka har ett jobb vid sidan av fotbollen i laget?
Daniel Hallingström:Pligg och Fimpen jobbar en del på fotbollsgymnasiet. Johan, Pocke, Felix och jag jobbar också inom andra branscher.
Ludde:När får Östergötland ett allsvenskt lag igen?
Kristian Bergström:Nästa år, Ifk går raka vägen upp igen där man hör hemma!
Frida:Vem i laget har svårast att hålla blicken ifrån tjejer?
Daniel Hallingström:För tillfället är det Jesper A, Niklasson, Möller, Amir, Walker. Med andra ord singlarna
Bamba:Har ni några kosthållningsregler? Nåt ni inte får/bör äta?
Kristian Bergström:Det som råder är sunt förnuft. Alla spelare har säkert olika syn på vad man behöver och vad man inte får äta. Det som är viktigast är att man kan presteran max när det är match.
Bossen:Hallingström, det ryktas att du lämnar storstaden med dess puls och uteliv... för att istället bosätta dig i - Åtvid. Är det dom gamla Gamleby-takterna som gör sig påmind?
Daniel Hallingström:Tjena Bossen, Stämmer bra det. 6 år i Linköpings innerstad får räcka. När vi fick Elias i somras så kändes det naturligt att flytta till hus.
Jerry:Är det nån eller fler spelare i truppen som har mustach?
Kristian Bergström:Haris (liknar väldigt mycket Liverpoolspelaren Ian Rush)
Jerry:Finns det matcher där ni medvetet går in med målsättningen att spela grisfotboll?
Daniel Hallingström:Förut så fanns mer det tänket, men nu vill vi föra spelet. Vi vill vinna genom ett eget spel inte utgå från det andra lagets misstag.
Sara:Vad tyckte ni om att IFK åkte ner i superettan igen - var det bra eller hade det varit bättre att ha dem där uppe?
Daniel Hallingström:Hej Sara, Klart att regionen ska ha ett lag i högsta serien. Så kommer också att ske, återstår att se vilket. IFK förtjänade inte att stanna kvar och jag kan väl inte säga att det var tråkigt att de åkte ur, det blir ju roliga matcher för oss. Spelarna i IFK verkar mer harmoniska med dagens ledning jämfört med stenåldersduon Jingblad/Cratz. De bygger nog upp något bra igen.
Peter Gustafsso:Hur känns det inför premiären på måndag? Det blir säkert ett riktigt elddop, då Syrianska har med sig många supportrar. Det blir en göttig stämning på Kopparvallen! MVH/En som har sett de flesta hemma matcherna sedan 1970 numer på rullstolarnas hedersläktare P.s Kristian man får ståpäls ibland när dina hörnor går direkt i mål! Det får vi se i år med eller hur?
Kristian Bergström:Det känns alltid lite spännt inför en premiär. Jag hoppas givetvis att vi kan inleda med en seger mot Syrianska , men det blir tufft. Kanske kan det bli en hörna direkt i mål som blir avgörande!
Martin:Finns det någon spelare som är extra jobbig att möta?
Daniel Hallingström:Kan väl inte nämna några speciella namn men huvudsakligen så är det spelare som gnuggar och gnuggar och aldrig ger upp.
Peter Gustafsso:Apropå Jerrys fråga. det blir väl ingen tjongarfotboll, utan ni kör erat eminent passningspelsfotboll MVH/Peter
Daniel Hallingström:Klubbens filsofi är att vi ska vinna matcher utifrån ett eget spel, vi vill bygga vidare på det vi byggt upp under de senaste åren. Med en attraktiv fotboll med bra tempo och passningsspel. Tjongafotbollen är förbi, även om det kan sulas en del bollar över läktaren i år också..
Linköping:Hur stora är chanserna till cup-spel ute i Europa?
Daniel Hallingström:Chanserna finns alltid, vi ska börja med att slå Norrby i Svenska cupen imorgon.
Johan:en fråga om laget. Vem är: Smartast? Starkast? Seriösast? Roligast? Trevligast? Äter onyttigast? OSMARTAST!? :)
Kristian Bergström:Daniel Hallingström tror att han är smartast! Johan Niklasson HOPPAS att han är starkast! Seriösast ÄR JAG! Roligast är Christoffer Karlsson men det vet han inte själv! Trevligast är nog svärmorsdrömmen Erik Moberg. Alla äter nog onyttigt när läge ges!
Maj-Björn:Hej Danne, varför svarar du alla tjejer med namn men inte killarna?
Daniel Hallingström:För att jag är artig och har lärt mig det av föräldrarna..
MIO:pligg: vad tycker du egentligen om tom prahl? den enda tränaren som har bänkat dig? Svara ärligt :)
Kristian Bergström:Tom Prahl som tränare är bra. Däremot såg han och jag inte fotboll på samma vis. Han såg mig på bänken, jag såg mig själv på plan!
Peter Gustafsso:Peter Har ni tanken att flytta upp erat spel så ni inte behöver gå ända hem och hämta bollen utan exempelvis ytterbackarna får en mer spelande roll så motståndarna med automatik inter hinner upp utan måste ligga på försvar? MVH/Peter
Daniel Hallingström:Man vill alltid etablera ett spel så högt upp som möjligt. Dels kan man göra det genom att vinna boll högt upp sen kan man göra det genom att ha höga utgångspositioner i uppspelsfas. Ser man på vårt lag så är det inte många lag som vågar vara så offensiva som vi är i utgångsposition.
Åke:Äntligen drar tävlingsäsongen igång med cupmötet med Norrby IF imorgon. Vad är er känsla inför den matchen? Lycka till i Borås och ha en GLAD PÅSK!
Kristian Bergström:Viktig match med tanke på att vår prestation på lägret inte var bra. Jag hoppas givetvis att vi visar bra vilja och kvalite så att vi kan få med oss en positiv känsla till premiären på måndag!
J.K:Man har ibland fått se Pligg slå in riktigt fina baljor från straffområdeslinjen , där han samtidigt täcker skottet väldigt skickligt innan bössan avfyras. Är det här ett väl inövat moment eller sitter det i ryggmärgen? I vilket fall tycker jag att Kristian ska komma till skott mer den här säsongen, som -07 där du skickade in flera torpeder med rätt koordinater.
Daniel Hallingström:Jag ska säga till att han ställer in GPS:en rätt iår.. Vi måste utnyttja våra styrkor och hans vänsterskott är verkligen ett vapen som många lag fruktar.
Mary:Hej Danne - jag tycker det är toppen att du är artig och charmig och du vinner flera pluspoäng även i 08-området! Så det så.
Daniel Hallingström:Hej Mary:-) Tack för det.
Gräsmattan:Hur ser ni på samarbetet mellan ÅFF och Kalmar FF? Vad kommer det innebära konkret?
Kristian Bergström:Jag tror att alla former av sammarbete är bra för ÅFF. Vi har förhållandevis små resurser, så att inleda relationer med ”större” klubbar är givetvis bra. Sen hur detta kommer att märkas får framtiden utvisa.
Moderator:Då var tiden ute. Daniel och Kristian har skrivit så fingrarna glöder hela timmen och hunnit svara på många om än inte alla era frågor. Tack alla som ställt frågor och tack Daniel och Kristian för att ni kom.
S H:Jag vill se mera utsidaskruvar mot mål iår
Daniel Hallingström:Du menar att vi ska ha utåtskruv på hörnor och frisparkar i år??
S H:Jag vill se mera utsidaskruvar mot mål iår
Kristian Bergström:Då är det bara att komma till Kopparvallen så får vi se vad vi kan bjuda på!
Patrik:Hej Kristian! Du har nog varit med i fotbollseliten så länge jag kan minnas, vilken trupp är den bästa du har spelat med och vilka spelare innehöll den?
Kristian Bergström:MFFs trupp 2003 har nog nu visat sig vara den bästa. Många är och har varit med i landslaget. Ex. Markus Rosenberg, Majstorovic. Men jag måste säga att spela med ”Florre” i Ifk har varit det roligaste!
Martin:hej Vem blir årets stora utropstecken i eran trupp?
Kristian Bergström:Haris , tror jag!
J.K:Man har ibland fått se Pligg slå in riktigt fina baljor från straffområdeslinjen , där han samtidigt täcker skottet väldigt skickligt innan bössan avfyras. Är det här ett väl inövat moment eller sitter det i ryggmärgen? I vilket fall tycker jag att Kristian ska komma till skott mer den här säsongen, som -07 där du skickade in flera torpeder med rätt koordinater.
Kristian Bergström:Jag ska göra vad jag kan för att du ska få se några bra skott på Kopparvallen under året!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".