Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Politiker strävar efter ökad dialog

Publicerat torsdag 21 augusti 2003 kl 17.01
Nu på eftermiddagen inledde politikerna i Norrköping en allmänpolitisk debatt i kommunfullmäktige. Mötet ska vara starten på mer öppenhet mot medborgarna. I Motala har politikerna sedan fem år tillbaka arbetat för att bli mer aktiva och utåtriktade.
I Motala har kommunfullmäktige bland annat fem beredningar som tar fram de övergripande målen för viktiga ämnesområden och detta görs i dialog med kommuninnevånarna. De arbetar med barn- och ungdomsfrågor, vuxenfrågor, samhällsplanering och ekonomi samt utvecklings- och organisationsfrågor. Kommunfullmäktige har också allmän frågestund före sina möten, då vem som helst kan ställa spontana frågor i vilka ämnen som helst och ofta få svar direkt. Nu diskuteras möjligheten att låta allmänheten även få motionsrätt, det vill säga möjlighet att lämna förslag direkt. - I bästa fall kan detta bli verklighet i början av nästa år. Det är viktigt att utveckla demokratin säger Karl Axel Pettersson Molinder, kommunfullmäktiges ordförande.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".